Zo maak jij jouw telefoon kidsproof 

Het komt best wel vaak voor dat je jouw telefoon of tablet even aan je kids leent om ze te vermaken. Met een spelletje bijvoorbeeld, of de zoveelste Peppa Pig-aflevering op Netflix. Leuke verrassing als je er daarna achter komt dat je kind per ongeluk je baas heeft gebeld, een heel dure app heeft gedownload, of jouw telefoon heeft geblokkeerd. Geen zorgen: lees hier hoe je jouw telefoon helemaal kidsproof maakt.  

iPhone: begeleide toegang

Begeleide toegang is een superhandige modus op je iPhone om bepaalde functionaliteit te vergrendelen. Als deze modus is geactiveerd, krijgt je kind alleen de apps, het scherm of een gedeelte hiervan te zien waar jij toegang voor geeft. Ook zijn de home-, terug en zoekknoppen geblokkeerd. 

Je zet begeleide toegang aan via ‘Toegankelijkheid’ in je instellingen. Ook is het mogelijk om een tijdslimiet in te stellen en een activeringsknop te kiezen die je wilt gebruiken om begeleide toegang in te schakelen. Standaard is dit drie keer drukken op de aan/uit-knop. Wil je jouw telefoon weer normaal gebruiken? Ontgrendel dan de kleutermodus met je toegangscode of Face ID. 

Android Kids Place

Heb je Android? Dan kan je het beste Kids Place downloaden. Daarmee zorgt je voor een afgesloten omgeving op je telefoon waarin je bepaalt welke apps zijn toegestaan om doorheen te scrollen. Bovendien kunnen kinderen niks downloaden of in-app aankopen doen. Eventuele telefoontjes verstoren de functionaliteit van de app niet. Net als op de iPhone blokkeert de app de home, terug en zoekknoppen op je telefoon. 

Gebruik een toegangscode of Face ID

Zorg er los van het bovenstaande altijd voor dat je telefoon is vergrendeld met een toegangscode, Face ID of vingerafdruk. En ligt-ie toevallig ontgrendeld op de bank? Voorkom dan downloads in de app store door in de instellingen van je telefoon de beveiliging op te schroeven. Voor iPhone doe je dit via instellingen > jouw naam > wachtwoord en beveiliging. Voor Android fix je dit door op verificatie voor aankopen te klikken in je instellingen. 

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Everything you need to know about your pincode, pukcode and ICCID

Your PIN, PUK code and ICCID; all three have something to do with your SIM card. But what exactly are the differences between these three numbers and what do you actually need them for? In this blog, we take a closer look at these numbers and give you some useful tips.

Met deze 5 tips worden jouw Insta-stories snel populairder 

Laten we eerlijk zijn: we plaatsen geen stories op Instagram om onopgemerkt te blijven...

Altijd de beste deals in de Lebara Voordeelclub

Het leven is al duur genoeg. We vinden het niet alleen belangrijk dat je voordelig kan bellen, sms’en en internetten, maar ook leuke dingen kan blijven doen...

5 tips voor het recyclen van je oude telefoon en sim

Wat doe jij met je oude telefoon als je een nieuwe hebt? Niet schrikken: uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat slechts 17,4% van het elektronisch afval op correcte wijze wordt ingeleverd en hergebruikt...