Met deze 5 tips worden jouw Insta-stories snel populairder 

Laten we eerlijk zijn: we plaatsen geen stories op Instagram om onopgemerkt te blijven. Want wie droomt er stiekem niet van de 16,7 miljoen volgers van Nikkie Tutorials? Of de (even slikken) bijna 350 miljoen van Hollywoodster The Rock? We kunnen je geen superster maken, maar met deze 5 tips worden je stories op Instagram in ieder geval een stuk vaker bekeken. 

Tip 1: Interactie

Je kent vast wel iemand die een foto van een vliegtuig plaatst met de tekst Ready for take-off!”, en daarna niks plaatst over de bestemming. Lekker frustrerend. Hoe je dit beter doet? Door er iets leuks van te maken, zoals een poll. Laat je volgers bijvoorbeeld uit vier opties kiezen. En als je geland bent, geef je met een leuke foto het goede antwoord. 

Tip 2: Gebruik andere apps

Valt het je ook op dat sommige video’s op insta er nogal professioneel uitzien, vol met gave effecten, montagetrucs en filters? Kan jij ook. Er zijn handige apps waarmee je de coolste video-effecten creëert. Met InShot en de (gratis versie van) Canva kan je bijvoorbeeld een cinema-effect of een retro-effect toevoegen. En nog veel meer om van jouw stories kleine films te maken. 

Tip 3: Plak een sticker

Een heel simpele manier om meer views te krijgen is het toevoegen van stickers aan je verhaal. Op Instagram zijn dit icoontjes die je op je verhaal kunt plakken. Hiermee vergroot je heel simpel de interactie met je volgers. En niet te vergeten: je stories worden er een stuk leuker van. 

Tip 4: Wees niet te gretig

Op sociale media kan je de neiging hebben om veel te willen vertellen. Alleen is dat niet zomaar de manier om meer views te krijgen. Om het met een vakterm te zeggen: less is more. Je volgers houden ongetwijfeld van je, maar dat betekent niet dat je op een dag 50 keer voorbij hoeft te komen. Een goed verhaal dat uit een paar slides bestaat, is echt beter. 

Tip 5: Gebruik humor (maar blijf jezelf)

En dan de beste maar ook moeilijkste tip. Humor. Je hebt het of je hebt het niet, dus we kunnen je niet zomaar uitleggen hoe jij een hilarische grap online gooit die viraal gaat. Wat dan wel? Jezelf zijn. Authenticiteit op sociale media wordt beloond. Plaats dus soms ook spontane verhalen zonder daar vooraf te veel over na te denken, vol te gooien met filters en andere effecten. Jij bent zelf al leuk genoeg. 

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Everything you need to know about your pincode, pukcode and ICCID

Your PIN, PUK code and ICCID; all three have something to do with your SIM card. But what exactly are the differences between these three numbers and what do you actually need them for? In this blog, we take a closer look at these numbers and give you some useful tips.

Met deze 5 tips worden jouw Insta-stories snel populairder 

Laten we eerlijk zijn: we plaatsen geen stories op Instagram om onopgemerkt te blijven...

Altijd de beste deals in de Lebara Voordeelclub

Het leven is al duur genoeg. We vinden het niet alleen belangrijk dat je voordelig kan bellen, sms’en en internetten, maar ook leuke dingen kan blijven doen...

5 tips voor het recyclen van je oude telefoon en sim

Wat doe jij met je oude telefoon als je een nieuwe hebt? Niet schrikken: uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat slechts 17,4% van het elektronisch afval op correcte wijze wordt ingeleverd en hergebruikt...