Apps die je helpen jouw goede voornemens waar te maken

Ja, we weten dat het nieuwe jaar al een tijdje is begonnen. Maar dat is juist een moment om het te hebben over goede voornemens. Wist je dat de meeste mensen al gestopt zijn met hun voornemens na de tweede vrijdag van januari?  Niet zo vreemd: uit onderzoek blijkt dat je gemiddeld 66 dagen nodig hebt voordat een gedragsverandering gewoonte wordt. Gelukkig zijn er allerlei leuke apps die jou hiermee kunnen helpen. 

1. Meer water drinken

Water is goed voor je. Het vermindert vermoeidheid, verlaagt de bloeddruk, verbetert de huid, stimuleert je hersens en ondersteunt de calorieverwerking. De app Daily Water – Drink Reminder helpt je er aan herinneren dat je voldoende water drinkt gedurende de dag. En als je beter gaat functioneren van een spelelement, kun je ook Plant Nanny proberen om je te helpen. Laat dat leuke plantje bloeien! 

2. Stoppen met roken

Stoppen met roken staat bij veel mensen hoog op het goede-voornemens-lijstje. Is een mooiere huid, betere conditie en grotere longinhoud niet voldoende motivatie? Download dan Kwit om te zien hoeveel geld je al bespaart. Buddy nodig? Met de app Quiddy stop je samen met een vriend of vriendin. Gaat je lukken! 

3. Beter eten

Na al die gezelligheid rond de feestdagen is het misschien tijd om weer bewuster te gaan eten. Met de app Kies Ik Gezond? Van het Voedingscentrum kan je zelf instellen hoe jij gezonder wilt eten. Bijvoorbeeld minder suiker, vet of zout.

4. Meer sporten

Met de 7-minute workout app is er altijd wel een snelle workout die past bij jouw doelen en beschikbare tijd. Meer zin om een dansje te doen? Met de app Just Dance Now dans je die calorieën er vanzelf lekker af.  

5. Meer lezen

Ook zo jaloers als je die stapels boeken ziet die jouw vrienden gelezen hebben in het afgelopen jaar? Met Goodreads kun je nieuwe boeken vinden en je favorieten delen. Zo ontdek je leuke boeken via je vrienden en hou je je eigen leesgedrag bij. Nog leuker: met een bibliotheekpas kan je altijd en overal e-books, luisterboeken en tijdschriften downloaden via de Online Bibliotheek. En daar kan geen app tegenop. 

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Everything you need to know about your pincode, pukcode and ICCID

Your PIN, PUK code and ICCID; all three have something to do with your SIM card. But what exactly are the differences between these three numbers and what do you actually need them for? In this blog, we take a closer look at these numbers and give you some useful tips.

Met deze 5 tips worden jouw Insta-stories snel populairder 

Laten we eerlijk zijn: we plaatsen geen stories op Instagram om onopgemerkt te blijven...

5 tips voor het recyclen van je oude telefoon en sim

Wat doe jij met je oude telefoon als je een nieuwe hebt? Niet schrikken: uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat slechts 17,4% van het elektronisch afval op correcte wijze wordt ingeleverd en hergebruikt...

Zo maak jij jouw telefoon kidsproof 

Het komt best wel vaak voor dat je jouw telefoon of tablet even aan je kids leent om ze te vermaken...