Leven als digital nomad: tips & tricks

Misschien heb je al eens met lichte jaloezie beelden voorbij zien komen op jouw socials van mensen die met hun laptop en een cocktail uit een kokosnoot aan een wit bounty-strand zitten te werken. Deze digital nomads laten deze vorm van leven en werken er heel aantrekkelijk uitzien, zeker als de regen thuis tegen de ramen klettert. Maar wat is dat nu precies, een digital nomad 

Overal kunnen werken

Een digital nomad is iemand die digitaal werkt vanuit verschillende plekken op de wereld. Dit is de afgelopen jaren een populaire lifestyle geworden, en een van de redenen daarvoor is dat het steeds makkelijker wordt om op afstand te werken. Of je nu freelancer, ondernemer of werknemer van een vooruitstrevend bedrijf bent. Maar ook de digitale tools en middelen die je ervoor nodig hebt zijn tegenwoordig veel eenvoudiger te krijgen.

Goede laptop

Een van de belangrijkste tools voor een digital nomad is een goede laptop met een betrouwbare internetverbinding.  Als je er voor kiest om niet alleen maar in een ander land te gaan wonen maar echt van land naar land gaat reizen, is een simkaart met internationaal dataverbruik essentieel. Zo kun je altijd in contact blijven met je klanten, samenwerken met teams op afstand en heb je altijd toegang tot belangrijke online bronnen vanaf vrijwel elke plek ter wereld.

Tarieven

Als je kiest voor een digitaal nomadenbestaan binnen de Europese Unie kan je met Sim Only van Lebara net zoals in Nederland bellen, sms’en en internetten uit je bundel. We sturen je altijd een sms’je als je op 80% en 100% van je belminuten, sms- of dataverbruik zit, zodat je zeker weet dat je niet buiten je bundel gaat. Bel je vaak naar buitenlandse nummers voor je werk? Voor maar 5 euro per maand extra bel en sms je met je Sim Only abonnement onbeperkt naar 44 landen. Je regelt het allemaal eenvoudig via MyLebara, wat natuurlijk ook heel handig is als je in het buitenland zit.  

Wat de kosten zijn voor internationaal bellen, sms’en en internetten verschilt per land, meer informatie en onze tarieven vind je hier 

Meer info

Naast de juiste laptop en simkaart, is er natuurlijk nog heel veel meer te regelen. Gelukkig zijn er heel veel blogs en platforms waar je informatie op kunt vinden. Zo zijn er blogs met ervaringen en tips van ervaren digital nomads, zoals The Dutch Nomads of Nomadic Matt, maar er zijn ook global communities zoals Digital Nomad World en de International Citizens Group en artikelen van bijvoorbeeld Harvard Business Review. De Kamer van Koophandel biedt zelfs een stappenplan voor werken vanuit het buitenland. 

Leven als een digital nomad kan een bijzondere ervaring zijn die niet alleen je balans tussen werk en privé verbetert, maar ook jouw skills en kijk op het leven breder maakt. Bedenk wel dat je als digital nomad soms lastige beslissingen moet nemen: wordt het vandaag mijn kantoor aan het strand of ga ik toch voor het uitzicht op de bergen? Eén ding weet je zeker: je hoeft nooit meer een nepachtergrond te gebruiken voor Teams of Zoom… 

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Privacy en mobiele betalingen 

Mobiele betalingen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Apps en wallets zorgen ervoor dat we overal snel en eenvoudig kunnen betalen met onze telefoons..

Wat is end-to-end encryptie (en waarom is dit belangrijk voor jou?)

De wonderlijke wereld van end-to-end encryptie! Klinkt complex, is het niet. We vertellen je wat het is en waarom het belangrijk is voor je online veiligheid en hoe je het instelt.

Met deze 5 tips wordt jouw telefoon een stuk sneller

Behoor jij tot de grote groep mensen die behoorlijk chagrijnig wordt van een trage telefoon?...

New phone? This is how you transfer your contacts quickly