5 tips om de look & feel van jouw telefoon te personaliseren

Grijp jij ook wel eens mis als je gezellig met je vrienden in de kroeg zit en alle telefoons naast elkaar op tafel liggen? Dat kun je natuurlijk oplossen met een leuk hoesje of skin, maar er zijn veel coolere oplossingen. In deze blog geven we je een aantal tips om bijvoorbeeld het thema, de achtergrond en de pictogrammen van je telefoon een persoonlijker tintje te geven. 

Aangepaste achtergronden

Een van de makkelijkste manieren om je telefoon te personaliseren, is door de achtergrond te veranderen. Je kunt een van de vooraf geïnstalleerde achtergronden kiezen, maar je kunt natuurlijk ook een leuke foto uitzoeken van je laatste vakantie (of juist je vólgende vakantie). Als je liever iets uniekers wilt hebben, kun je ook je eigen achtergrond ontwerpen of er een downloaden. Of kies voor live wallpapers, die jouw telefoon tot leven brengen met bewegende beelden of animaties, van anime tot klassieke kunst of fashion 

Een nieuwe achtergrond instellen is heel makkelijk: tik in Instellingen op Achtergrond, en Voeg nieuwe achtergrond toe of Wijzig achtergronden.  

Widgets

Widgets zijn interactieve elementen die niet alleen heel handig zijn, maar ze zien er ook vaak cool uit. Met widgets kun je direct op jouw beginscherm informatie bekijken of bepaalde apps rechtstreeks op je startscherm bedienen, zodat je snel toegang hebt tot de dingen die jij belangrijk vindt. Er zijn widgets met het weer, het nieuws, de aandelenbeurs of je agenda. Maar je kunt ook een foto widget instellen, waarmee je elke keer een andere foto langs ziet komen, of een meer functionele widget van bijvoorbeeld jouw bank of de accu van jouw electrische auto 

In Android stel je widgets in door je vinger op een lege plek op je Home screen te houden, en in het menu op ‘Widgets’ te tikken. Bij iOS tik je in ‘Instellingen’ > ‘Achtergrond’, en vervolgens op ‘Aanpassen’. Tik de vakken aan om jouw widgets toe te voegen.   

Unieke ringtones en meldingsgeluiden

Het instellen van persoonlijke ringtones en meldingsgeluiden is ook een toffe manier om je telefoon te personaliseren. In plaats van de standaardgeluiden te gebruiken, kun je unieke geluiden kiezen die passen bij jouw persoonlijkheid of interesses. Je kunt bijvoorbeeld rap ringtones downloaden, of juist ringtones met klassieke muziek. Kies voor een dierengeluid als je dol bent op de natuur, of ga voor computergeluiden als jij een echte techie bent. En je kunt zelfs bepaalde mensen een eigen ringtone geven, bijvoorbeeld jouw familieleden! Zo weet je precies wanneer je wél of juist níet op moet nemen… 

Ga in iOS naar ‘Instellingen’ > ‘Horen en voelen’. Tik onder ‘Geluiden en voelbare patronen’ op het geluid dat je wilt wijzigen. Bij Android vind je dit onder ‘Instellingen’ > ‘Geluiden en trillen’.  

Pictogrammen en thema’s

Met eigen pictogrammen en thema’s ga je voor next-level personalisatie. De meeste telefoons hebben zelf al verschillende opties of thema’s, maar je kunt ook sets downloaden in een hele eigen stijl. En als je écht iets unieks wilt, kun je er zelfs voor kiezen om ze te vervangen door eigen plaatjes, of zelf app iconen te ontwerpen. Of je nu kiest voor minimalistisch, vrolijk, zakelijk of creatief, aangepaste pictogrammen kunnen jouw telefoon een hele nieuwe, frisse uitstraling geven. 

Bij Android vind je de instellingen voor pictogrammen in Instellingen > Thema’s. Bij iOS open je de Opdrachten app, tik je op + > Voeg taak toe, zoek in de zoekbalk naar Open app, > Kies en selecteer de app waarvan je het pictogram wilt veranderen. Klik op de 3 puntjes, vul bij Naam opdracht de naam van de app in en klik op Zet op beginscherm. Vul nogmaals de naam van de app in onder het kopje Naam en symbool voor beginscherm, tik op het app-icoontje > Kies foto > Voeg toe. 

Laat jouw creativiteit dus de vrije loop en geef jouw telefoon een superunieke uitstraling! 

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Met deze 5 tips wordt jouw telefoon een stuk sneller

Behoor jij tot de grote groep mensen die behoorlijk chagrijnig wordt van een trage telefoon?...

Met deze 6 apps fleuren al je planten deze lente op

Wat is end-to-end encryptie (en waarom is dit belangrijk voor jou?)

De wonderlijke wereld van end-to-end encryptie! Klinkt complex, is het niet. We vertellen je wat het is en waarom het belangrijk is voor je online veiligheid en hoe je het instelt.

New phone? This is how you transfer your contacts quickly