Vakantieplannen? Deze apps mag je niet vergeten

Vorig jaar bleven we met z’n allen thuis, maar deze zomer gaan de grenzen gelukkig weer voorzichtig open. Of je nou in een vliegtuig stapt, met de sleurhut naar de camping vertrekt of alsnog lekker vakantie viert in eigen land: deze handige reis-apps mogen deze zomer zeker niet ontbreken.

Ontdek wandel- en fietsroutes met Komoot

Houd je van wandelen en hardlopen? Of ben je juist een fan van mountainbiken of wielrennen? Dan mag je Komoot zeker niet missen. Met deze app plan je de allermooiste wandel- en fietsroutes over de hele wereld. Van een onontdekt wandelpad in de buurt, tot de steilste afdalingen in het buitenland. De app heeft supergedetailleerde kaarten die je ook offline kan gebruiken – ideaal dus als je diep in de bergen geen verbinding hebt. Ook vind je er boordevol aanbevelingen van andere outdoor liefhebbers over de mooiste plekjes in de natuur. Voor iOs en Android.

Vertaal tekst, foto’s en audio met Google Translate

Kom je niet verder dan een pizza margherita bestellen in Italië, of een croissantje bij dat bakkertje langs de weg in Frankrijk? Vergeet voordat je op vakantie gaat vooral niet Google Translate te downloaden en alvast de taal van je reisbestemming te downloaden. Zo kan je overal waar je bent eenvoudig vertalen – ook als je geen internet hebt. Met de app kun je ook live een menukaart vertalen door middel van augmented reality, of een gesprek met een local. Voor iOs en Android.

Leer een taal met DuoLingo

Natuurlijk is het (live) vertalen van een vreemde taal met je mobieltje superhandig. Nog leuker wordt het als je helemaal geen vertaal-app nodig hebt om je weg te vinden in het buitenland. Met Duolingo leer je heel toegankelijk een nieuwe taal in je eigen tempo. Vooral leuk als je een paar weken voor je vertrekt alvast begint, zodat je je reisgenoot kan imponeren als je in vloeiend spaans een rondje tapas bestelt. Voor iOS en Android.

Vind overal een openbaar toilet met Flush

Misschien niet een app die je elke dag gebruikt, maar wel ontzettend handig als je in hoge nood zit op de snelweg of tijdens een stadswandeling. Want met Flush vind je supersnel de kortste route naar een openbaar (gehandicapten) toilet. De app beschikt over een database met ruim honderdduizend locaties over de hele wereld, met informatie over prijzen en toegankelijkheid. Voor iOS en Android.

Blijf altijd op de hoogte van actuele corona-maatregelen

Gelukkig kunnen we deze zomer weer lekker op vakantie. Toch moet je wel goed op de hoogte zijn van de corona-maatregelen per land. Bijvoorbeeld of je een verplichte test moet doen of in quarantaine moet bij terugkomst. Met de reisapp van de Rijksoverheid check je altijd eenvoudig het actuele reisadvies per land, en hoe het zit met de quarantaineplicht en testverplichting.

Reken snel valuta om met XE Currency

Als je op vakantie gaat naar een land waar je niet met euro’s kan betalen, is het handig om een betaalapp te downloaden. Met XE Currency heb je altijd de actuele wisselkoersen van iedere valuta ter wereld binnen handbereik, en reken je supersnel bedragen om. Ideaal dus als je benieuwd bent hoeveel dat taxiritje in Thailand eigenlijk kost, en of 100 Kronen nou wel of niet duur is voor een pilsje op een terras in Stockholm. Voor iOS en Android.

Ontdek nieuwe plekken met een lokale reisgids

Ook geen idee waar je moet beginnen als je aankomt in een nieuwe stad of streek? Of welk restaurant je echt niet mag missen? Met Withlocals kom je eenvoudig in contact met een lokale reisgids die je (tegen betaling) de allerleukste plekjes van de omgeving laat ontdekken. Van de beste wijnbarretjes tot unieke bezienswaardigheden die je niet snel in een reisgids vindt. Voor iOS en Android.
Ga je binnenkort op vakantie? Lebara reist gewoon met je mee! Lees in dit blog meer over dataroaming in het buitenland. Of check alle tarieven voor bellen, sms’en en mobiel internet met onze handige tool.

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Met deze 5 tips wordt jouw telefoon een stuk sneller

Behoor jij tot de grote groep mensen die behoorlijk chagrijnig wordt van een trage telefoon?...

Met deze 6 apps fleuren al je planten deze lente op

Wat is end-to-end encryptie (en waarom is dit belangrijk voor jou?)

De wonderlijke wereld van end-to-end encryptie! Klinkt complex, is het niet. We vertellen je wat het is en waarom het belangrijk is voor je online veiligheid en hoe je het instelt.

New phone? This is how you transfer your contacts quickly