Met deze sport apps word je fit met je smartphone

Je hebt je telefoon de hele dag bij je. En daarmee kan je niet alleen appen, Instagrammen, mailen, streamen, navigeren en bellen, maar ook werken aan je gezondheid. Gewoon als je daar zin in hebt. We hebben onze drie favoriete sport apps alvast voor je op een rijtje gezet. Zo word je na een periode van bankhangen in je eigen tempo weer fit voor de zomer.

Hardlopen met Nike Run Club

Wil je na het hardlopen zien hoeveel kilometers je hebt afgelegd in een bepaalde tijd? Of hoe snel je tijdens dat laatste sprintje bent vergeleken met Usain Bolt? Download dan Nike Run Club; een eenvoudig te gebruiken gratis app die je afstand, snelheid en tijd bijhoudt, en laat zien hoeveel calorieën je tijdens je workout van die Kitkat van gisteravond hebt afgesnoept. Meer motivatie nodig? Zet dan de audiobegeleiding aan van coaches zoals Kevin Hart, die je aanmoedigen om ook de allerlaatste meters van je workout honderd procent te geven. Voor iPhone en Android. Je kan met de app allerlei (persoonlijke) challenges volgen zodat je jezelf continu blijft uitdagen. Nieuw record gehaald? Deel ‘m dan op sociale media of met je vrienden. De app is makkelijk te koppelen aan devices zoals een Apple Watch of Garmin. Gebruik je een Fitbit? Check dan Runkeeper (iOS en Android), een goed alternatief met vrijwel dezelfde functies.

Maak van je huis een gym met Sworkit

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Met Sworkit doe je gratis honderden oefeningen waar je geen extra apparaten of spullen voor nodig hebt, omdat je traint met je eigen lichaamsgewicht. Ook kun je gemakkelijk kiezen welk deel van je lichaam je wilt trainen in een persoonlijk fitnessschema, of eentje van de miljoenen andere gebruikers. Aan het einde van de maand zie je precies hoeveel je hebt gesport. En omdat bij iedere oefening een duidelijke instructievideo staat, blijf je blessurevrij. Voor iPhone en Android.

Yoga in je eigen woonkamer met Down Dog

Ook zo’n stijve hark? Met Down Dog (iOs en Android) hoef je niet naar de yogastudio om aan je lenigheid en kracht te werken. Je kiest zelf wat voor sessie je wilt doen, hoe ervaren je bent en hoeveel tijd je hebt. Daarna maakt de app een eigen training met superduidelijke instructies, fijne muziek en nooit dezelfde volgorde van poses. De app is gratis, maar ook uit te breiden met een maandelijks lidmaatschap. Meer zin om aan je uithoudingsvermogen te werken of mentale rust? Check dan vooral ook de meditatie en cardio apps van dezelfde maker!

Zet een muziekje aan tijdens je workout

Wist je dat het bewezen is dat het luisteren naar stimulerende muziek je helpt harder te rennen? Geen slecht plan dus om de hardloop-playlist van Spotify aan te zetten als je een rondje gaat rennen. De playlist wordt regelmatig geüpdatet en is goed voor zo’n drie uur muziek. Ook ideaal voor een spinsessie in de sportschool!

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Everything you need to know about your pincode, pukcode and ICCID

Your PIN, PUK code and ICCID; all three have something to do with your SIM card. But what exactly are the differences between these three numbers and what do you actually need them for? In this blog, we take a closer look at these numbers and give you some useful tips.

Met deze 5 tips worden jouw Insta-stories snel populairder 

Laten we eerlijk zijn: we plaatsen geen stories op Instagram om onopgemerkt te blijven...

Altijd de beste deals in de Lebara Voordeelclub

Het leven is al duur genoeg. We vinden het niet alleen belangrijk dat je voordelig kan bellen, sms’en en internetten, maar ook leuke dingen kan blijven doen...

5 tips voor het recyclen van je oude telefoon en sim

Wat doe jij met je oude telefoon als je een nieuwe hebt? Niet schrikken: uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat slechts 17,4% van het elektronisch afval op correcte wijze wordt ingeleverd en hergebruikt...