Met deze 5 apps heb jij een geweldige wintersport!

Laat Nederland deze winter maar lekker weg regenen, jij zoekt lekker de sneeuw op. Maar waar ligt die uitdagende zwarte piste eigenlijk? Bij welke lift is de beste schnitzel te vinden? En hoe houd je in vredesnaam de kinderen stil tijdens die lange autorit? Deze apps (voor Android en iPhone) gaan je daarbij helpen. 

TwoDots

Je kinderen zijn natuurlijk ontzettend lief. Vooral op hun kleine snowboard of ski’s. Maar als na een kwartier rijden vanaf de achterbank al wordt gevraagd hoe lang de rit nog duurt, weet je dat het een vermoeiende reis gaat worden. Oplossing: TwoDots. Dat is een simpel spel, waarbij je twee puntjes (dots) van dezelfde kleur met elkaar moet verbinden. Doe je dat, dan verdwijnen ze. Zo kan je doorgaan van Amsterdam tot Tirol. En het mooiste van alles: je hebt er geen wifi of mobiel internet voor nodig. 

 

TwoDots voor iPhone 

TwoDots voor Android 

Bergfex

Op wintersport wil je graag weten wat voor weer het wordt. Te weinig sneeuw is een probleem. Hele dagen zware sneeuwval is juist ook niet de bedoeling. Bergfex is een perfecte app om het weer van de komende dagen te checken. En als er een sneeuwstorm op je afkomt, vertelt de app je precies waar en wanneer je in welke après-skihut moet duiken. Proost! 

Bergfex voor Apple

Bergfex voor Android 

Sneeuwhoogte

Een van de bekendere apps onder wintersporters. En doet precies wat-ie belooft: de sneeuwhoogte checken. Sneeuwhoogte.nl laat per locatie de hoogte van de sneeuw zien, compleet met kaarten van de piste en actuele beelden van via webcams. Zo kom jij nooit voor verrassingen te staan op je lange latten. 

Sneeuwhoogte voor Apple

Sneeuwhoogte voor Android 

Skiline

De hele dag van berg naar berg geroetsjt? Daar mag best een beetje trots op zijn. Met Skiline houd je heel eenvoudig afgelegde skikilometers bij, die je makkelijk met andere kan delen. Je hoeft alleen maar je skipas aan je account te koppelen, zodat je precies kan zien waar je die dag bent geweest. Veel wintersportgebieden in Oostenrijk en Zwitserland ondersteunen de app. 

Skiline voor Apple 
Skiline voor Android 

Lokale app

Benieuwd wat er voor, tijdens en na te doen is op je favoriete piste? Dan is het slim om ook de app te downloaden van het skigebied waar je verblijft. Die staat vaak vol handige informatie over routes, condities, lokale horeca en andere belangrijke zaken om van jouw wintersportvakantie een toptijd te maken. Ga je bijvoorbeeld naar Saalbach Hinterglemm, dan kan je een app van dit populaire skigebied installeren. Check Google voor andere lokale apps van jouw favoriete skigebied. 

Saalbach Hinterglemm voor Apple 

Saalbach Hinterglemm voor Android 

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Everything you need to know about your pincode, pukcode and ICCID

Your PIN, PUK code and ICCID; all three have something to do with your SIM card. But what exactly are the differences between these three numbers and what do you actually need them for? In this blog, we take a closer look at these numbers and give you some useful tips.

Met deze 5 tips worden jouw Insta-stories snel populairder 

Laten we eerlijk zijn: we plaatsen geen stories op Instagram om onopgemerkt te blijven...

Altijd de beste deals in de Lebara Voordeelclub

Het leven is al duur genoeg. We vinden het niet alleen belangrijk dat je voordelig kan bellen, sms’en en internetten, maar ook leuke dingen kan blijven doen...

5 tips voor het recyclen van je oude telefoon en sim

Wat doe jij met je oude telefoon als je een nieuwe hebt? Niet schrikken: uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat slechts 17,4% van het elektronisch afval op correcte wijze wordt ingeleverd en hergebruikt...