Internationale vrouwendag op 8 maart: De leukste apps voor en door vrouwen

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Op deze dag is er wereldwijd extra aandacht voor belangrijke zaken als gendergelijkheid en vrouwenrechten, die helaas nog steeds niet overal ter wereld vanzelfsprekend zijn. Bij Lebara vinden we dit natuurlijk ook hartstikke belangrijk. Daarom hebben we een lijstje voor je gemaakt van een paar bekende en minder bekende apps voor en/of door vrouwen. Veel plezier!

Too Good To Go: ontdek eens iets nieuws

We beginnen met een app die je misschien wel kent, maar waarvan je waarschijnlijk niet wist dat hij door een vrouw is gelanceerd: To Good To Go. Deze app werd in 2015 gelanceerd door de Deense zakenvrouw Mette Lyke, en is erop gericht om voedselverspilling tegen te gaan. De 70 miljoen gebruikers en 181.000 bedrijven die in Europa en Noord-Amerika actief zijn op de app, hebben samen ondertussen al 186 miljoen verrassingspakketten gered van de vuilnisbak. In de app kun je precies zien waar je in jouw buurt terecht kunt voor onverkocht eten dat nog superlekker is, maar niet meer op de normale manier verkocht kan worden. Tegen een kleine vergoeding kun je zo’n verrassingspakket ophalen. Wie weet ontdek jij wel een nieuw lievelingsgerecht!

DailyArt: elke dag een kunstzinnige verrassing

De gratis DailyArt app is gelanceerd door Zuzanna Stanska uit Polen. Zuzanna is een jonge tech ondernemer die met haar tech consultancy Moiseum culturele instellingen helpt met digitale, mobiele innovaties. In de DailyArt app kun je op een leuke manier meer leren over kunst. Je kunt je elke dag laten inspireren door de coolste klassieke, moderne en hedendaagse meesterwerken met interessante informatie erbij. Zo maak je volgende keer indruk op die verjaardag of bij de volgende pub quiz!

Bumble: vrouwen aan zet

Datingapp Bumble draait om gemakkelijk en veilig nieuwe mensen leren kennen. Oprichtster Whitney Wolfe Herd was mede-oprichter van concurrent Tinder maar vertrok daar twee jaar later na onenigheid met de andere oprichters. Ze richtte vrouwvriendelijke app Bumble op, waar vrouwen worden aangemoedigd om de eerste stap te zetten. Het is een platform voor nieuwe connecties, dus het gaat niet alleen om het vinden van een nieuwe liefde maar het is ook een handige app voor mensen die nieuwe vrienden willen vinden of zelfs op zoek zijn naar een zakelijke mentor of sparring partner.

Peanut: in welke fase van je leven je ook zit

Een andere app die er op is gericht om mensen te leren kennen is Peanut. Deze vrouwgerichte app is opgericht door Michelle Kennedy en is een online community voor vrouwen in verschillende fases van hun leven. Dus of je nu zwanger wilt worden, zwanger bent, kinderen hebt, in de menopause zit of daar alweer uit bent, op Peanut kun je andere vrouwen vinden die in dezelfde fase van hun leven zitten, met ze linken en relevante informatie vinden.

Elpha: een zakelijk netwerk voor vrouwen, door vrouwen

Voor meer professionele contacten met andere vrouwen is er online netwerk Elpha. Cadran Cowansage richtte het platform op voor werkende vrouwen en ondertussen hebben zicht al meer dan 75.000 (vrouwelijke) leden aangesloten. Op Elpha kun je in gesprek gaan met experts op verschillende gebieden, je kunt carrièreadvies vragen aan andere vrouwen en je kunt er vacatures vinden. Het is eigenlijk een soort LinkedIn, maar dan alleen voor vrouwen.

Hey! VINA: voor nieuwe vriendschappen

Mobiele app Hey! VINA is een soort dating app, maar dan voor het vinden van leuke vriendschappen met andere vrouwen. Oprichters Olivia June Poole en Jen Aprahamian liepen er tegenaan dat ze regelmatig verhuisden of moesten reizen voor werk en behoefte hadden aan vriendinnen in hun regio. Een slim algoritme matcht leden op gemeenschappelijke vrienden, interesses, locatie en hun antwoorden op korte quizjes. Vrouwen in 158 landen hebben via de app al vriendinnen gevonden. Proberen dus!

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Everything you need to know about your pincode, pukcode and ICCID

Your PIN, PUK code and ICCID; all three have something to do with your SIM card. But what exactly are the differences between these three numbers and what do you actually need them for? In this blog, we take a closer look at these numbers and give you some useful tips.

Met deze 5 tips worden jouw Insta-stories snel populairder 

Laten we eerlijk zijn: we plaatsen geen stories op Instagram om onopgemerkt te blijven...

Altijd de beste deals in de Lebara Voordeelclub

Het leven is al duur genoeg. We vinden het niet alleen belangrijk dat je voordelig kan bellen, sms’en en internetten, maar ook leuke dingen kan blijven doen...

5 tips voor het recyclen van je oude telefoon en sim

Wat doe jij met je oude telefoon als je een nieuwe hebt? Niet schrikken: uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat slechts 17,4% van het elektronisch afval op correcte wijze wordt ingeleverd en hergebruikt...