5 apps die jouw productiviteit boosten

We gebruiken onze smartphone om te scrollen op de socials, foto’s te maken en berichten te sturen. Maar hoe is het gesteld met onze productiviteit? Ben jij op zoek naar minder afleiding, productievere dagen en een goed georganiseerd leven? Deze apps voor iPhone en Android geven jouw productiviteit een flinke boost.

Automatisch plannen

Zeg maar dag tegen losse post-its, agenda’s die niet op elkaar aansluiten en andere chaos in je leven. Met Motion zorg jij ervoor dat jij de ene na de andere deadline afvinkt, en dat allemaal dankzij kunstmatige intelligentie. De app pakt al jouw taken, projecten en afspraken en maakt een optimale planning voor de dag. Zo kan je heerlijk genieten van je vrije tijd, het gezinsleven, meer sporten óf gewoon lekker een uurtje langer in bed liggen natuurlijk. Je vindt ‘m in de appstore of op Google Play.

Schrijven zonder afleidingen

Writeroom is een afleidingsvrije schrijfomgeving. Moet je een scriptie schrijven, wil je een gedichtenbundel samenstellen of gewoon even je dag verwerken? Tekstverwerkers, zoals Word, Pages en Google Docs gebruiken pop-ups en bevatten eindeloos veel opties. En opties zijn afleidingen.  Open de Writeroom-app en ervaar een volledig scherm. Zeg maar dag tegen de afleidingen en hallo tegen een goede focus. Download voor iOs of het alternatief iA writer voor Android.

Breng je gedachten in kaart met Mindmeister

Je denkt misschien dat je onder de douche op de beste ideeën komt, maar brainstormen gaat stukken beter met de juiste tools. Ga helemaal los en maak de beste mindmap die je ooit hebt gezien met Mindmeister. Werk alleen of samen met collega’s op afstand. Heb je de mindmap klaar? Dan begin je gestructureerd en vol energie aan dat nieuwe project. Hop, hop, naar de app-shop, uh, appstore. Tenzij je een Android-gebruiker bent natuurlijk.

Plant een bos met je focus

Ken je de Pomodoro-techniek al? Na een tijdsblok van 25 minuten werken, neem je vijf minuten pauze om vervolgens door te gaan naar het volgende tijdsblok. Na elke drie of vier blokken neem je een langere pauze van een half uur. Appeltje eitje. De app van Forest helpt je om deze manier van werken vol te houden, en is dus veel effectiever dan het zetten van een kookwekker. Zodra je de timer aanzet, plant ‘ie een boompje. Het boompje blijft leven als je zonder afleiding het tijdsblok volmaakt, maar zit je tussendoor stiekem aan je telefoon? Dan gaat het boompje dood – en dat is natuurlijk allesbehalve goed voor je mood. Ga direct naar de appstore of download Forest voor Android.

No-code databases bouwen doe je zo

Met Airtable bouw je databases zonder te programmeren. Gebruik handige templates en laat je leiden door een intuïtief design. Deze databases maken je leven eenvoudiger door je financiën inzichtelijk te maken of je studievoortgang te bewaken. De databases, die je zelf eenvoudig aanpast aan je behoeften, integreert met veel andere tools. Segmenteer, voer berekeningen uit en streamline workflows. Alles om jouw werkdag zo productief mogelijk te maken. Download voor iOs of Android en start direct!

Zit het met je productiviteit nu wel goed? Dan heb je vast en zeker extra tijd om ook eens onze andere blogs over apps te lezen.

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Privacy en mobiele betalingen 

Mobiele betalingen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Apps en wallets zorgen ervoor dat we overal snel en eenvoudig kunnen betalen met onze telefoons..

Wat is end-to-end encryptie (en waarom is dit belangrijk voor jou?)

De wonderlijke wereld van end-to-end encryptie! Klinkt complex, is het niet. We vertellen je wat het is en waarom het belangrijk is voor je online veiligheid en hoe je het instelt.

Met deze 5 tips wordt jouw telefoon een stuk sneller

Behoor jij tot de grote groep mensen die behoorlijk chagrijnig wordt van een trage telefoon?...

New phone? This is how you transfer your contacts quickly