Lebara stapt over van 3G naar 4G: dit moet je weten

Gebruik jij nog een oude 2G simkaart? Dan moet je deze binnenkort vervangen. Met een nieuwe 4G simkaart kan je namelijk supersnel mobiel blijven internetten. Ook heb je minder last van storingen. Vervangen is zo gepiept en natuurlijk helemaal gratis. In dit blog leggen we aan je uit waarom het tijd is om te vervangen, en hoe je een nieuwe simkaart aanvraagt.

Netwerk van KPN

Misschien wist je het nog niet, maar Lebara maakt gebruik van het netwerk van KPN. Goede keuze, want dit netwerk komt het beste uit de test komt en heeft met 99,3% het hoogste dekkingspercentage van Nederland. KPN gaat eind 2021 het verouderde 3G netwerk uitzetten. Dit netwerk ontvangt geen veiligheidsupdates meer. Ook maken steeds minder mensen gebruik van 3G.

4G is sneller

Het 4G netwerk is supersnel en erg veilig. Maar om van 4G gebruik te maken, heb je natuurlijk wel een geschikte mobiel en simkaart nodig. Heb je nog een telefoon met een 2G simkaart? Dan is het eigenlijk net alsof met een oldtimer over het circuit van Zandvoort meedoet aan de Formule 1, terwijl een gloednieuwe racewagen in de garage staat.

Vervangen is simpel

Wil je lekker snel blijven internetten en bereikbaar blijven op het 4G netwerk? Vernieuw dan op tijd je simkaart. Tot en met maart 2022 kan je nog internetten over 3G. Doe je niets? Dan word je overgezet op het langzame 2G netwerk: daarmee kan je niet meer internetten, en heb je een lagere geluidskwaliteit.

Bestel je nieuwe simkaart gratis online, of haal ‘m op bij een van onze verkooppunten. Activeren is zo gepiept, net als het overzetten van je nummer. Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje bij de veelgestelde vragen.

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Everything you need to know about your pincode, pukcode and ICCID

Your PIN, PUK code and ICCID; all three have something to do with your SIM card. But what exactly are the differences between these three numbers and what do you actually need them for? In this blog, we take a closer look at these numbers and give you some useful tips.

Met deze 5 tips worden jouw Insta-stories snel populairder 

Laten we eerlijk zijn: we plaatsen geen stories op Instagram om onopgemerkt te blijven...

Altijd de beste deals in de Lebara Voordeelclub

Het leven is al duur genoeg. We vinden het niet alleen belangrijk dat je voordelig kan bellen, sms’en en internetten, maar ook leuke dingen kan blijven doen...

5 tips voor het recyclen van je oude telefoon en sim

Wat doe jij met je oude telefoon als je een nieuwe hebt? Niet schrikken: uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat slechts 17,4% van het elektronisch afval op correcte wijze wordt ingeleverd en hergebruikt...