Zo voorkom je dure belletjes via doorschakelnummers

Stel je voor: je hebt een vraag en belt de klantenservice van de Belastingdienst, je internetprovider, energieleverancier of een ander bedrijf. Grote kans dat je even snel het nummer Googelt en belt naar de eerste treffer op de pagina, toch? Let dan wel goed op naar welk nummer je belt. Want dure doorschakelnummers kunnen onverwacht zorgen voor een hoge telefoonrekening. Lees hier hoe je dat voorkomt.

Telefoonnummer Googelen? Opgelet!

Je kan iedere klantenservice van een grote organisatie gewoon bellen op een gratis of lokaal nummer. Daar betaal je dus een laag beltarief voor, en vaak zijn deze nummers zelfs gratis (bijvoorbeeld een 0800-nummer). Deze telefoonnummers staan meestal netjes op de website van de organisatie vermeld die je wilt bereiken, al moet je soms wel een beetje zoeken voordat je ze gevonden hebt.

We begrijpen natuurlijk dat je die nummers vaak sneller denkt te vinden met wat Google-kunsten. Dan is het oppassen geblazen: er zijn namelijk bedrijven die een graantje mee willen pikken van jouw hulpvraag. Deze organisaties adverteren bovenaan op Google met peperdure doorschakelnummers voor de klantenservice die je zoekt. En die kan je beter niet bellen, want zo betaal je veel meer dan het normale telefoonnummer.

Belkosten lopen hard op

Soms rekenen die doorschakelnummers wel meer dan een euro per minuut. En dan is het dure starttarief nog niet eens meegerekend. Zo kan het gebeuren dat je voor een gesprek van een minuut of tien zo vijftien euro kwijt bent. Zonde, wat dat geld kun je natuurlijk voor veel leukere dingen gebruiken.

Langer in de wacht

En krijg je daar dan iets voor terug, zoals voorrang in de wachtrij of een leuker wachtmuziekje? Nope, integendeel. Het verdienmodel zit ‘m namelijk in het zo lang mogelijk doorschakelen om de meter lekker te laten open. Grote kans dus dat je langer naar een irritant melodietje moet luisteren dan bij het directe telefoonnummer voordat je überhaupt een medewerker spreekt.

Zo bel of app je ons!

Heb je ons nodig? Bel ons dan gewoon op 1200 of +31619001200. Gewoon vanuit je bundel of tegen gebruikelijke belkosten.

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Everything you need to know about your pincode, pukcode and ICCID

Your PIN, PUK code and ICCID; all three have something to do with your SIM card. But what exactly are the differences between these three numbers and what do you actually need them for? In this blog, we take a closer look at these numbers and give you some useful tips.

Met deze 5 tips worden jouw Insta-stories snel populairder 

Laten we eerlijk zijn: we plaatsen geen stories op Instagram om onopgemerkt te blijven...

Altijd de beste deals in de Lebara Voordeelclub

Het leven is al duur genoeg. We vinden het niet alleen belangrijk dat je voordelig kan bellen, sms’en en internetten, maar ook leuke dingen kan blijven doen...

5 tips voor het recyclen van je oude telefoon en sim

Wat doe jij met je oude telefoon als je een nieuwe hebt? Niet schrikken: uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat slechts 17,4% van het elektronisch afval op correcte wijze wordt ingeleverd en hergebruikt...