Zo maak je een Memoji!

Er zijn natuurlijk super veel emoji’s beschikbaar: je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel een emoji voor. Maar tegenwoordig is er nog een nieuwe mogelijkheid: een memoji sturen. Het woord MEmoji zegt het eigenlijk al: dit is een emoji die eruitziet als jijzelf. Door het sturen van memoji’s, maak jij je berichten nog persoonlijker en origineler. Je geeft echt je ‘persoonlijke touch’ aan je berichtjes, superleuk toch?

Memoji’s op de iPhone en Android

Maar hoe kom je dan aan zo’n memoji? Het leuke is dat je die helemaal zelf kunt creëren. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een kapsel, haarkleur en soort ogen. Je kunt alle onderdelen van de memoji helemaal afstemmen op hoe jij eruitziet. Het maken van een memoji is momenteel wel alleen mogelijk op de iPhone, maar ook voor op andere toestellen zijn er mogelijkheden om memoji te gebruiken. Hieronder leggen we je uit hoe het maken van een memoji precies werkt.

Iphone

Zoals hierboven al uitgelegd, is het momenteel alleen op de iPhone mogelijk om zelf nieuwe memoji’s te maken, op de volgende manier:

 1. Ga naar ‘berichten’
 2. Open een bestaand gesprek of begin een nieuw gesprek
 3. Druk onderaan je scherm op het ‘plaatje’ met memoji’s
 4. Druk vervolgens linksboven in dit memoji scherm op het plusje
 5. Je kunt nu jouw eigen memoji samenstellen en opslaan
 6. Klaar! Je kunt nu je memoji sturen naar wie je wil

Android

Heb jij zelf geen iPhone, maar wil je toch super graag ook een memoji gebruiken in jouw berichten? Niet getreurd! Hier is namelijk een handige oplossing voor. Je kent vast wel iemand die een iPhone heeft? Zo ja, vraag dan of je deze iPhone eventjes mag lenen voor het maken van jouw memoji en doorloop de volgende stappen:

 1. Maak op de iPhone jouw memoji aan door de hierboven omschreven stappen te volgen
 2. Stuur de memoji vanaf deze iPhone naar jouw eigen nummer in een berichtje
 3. Klik op jouw eigen toestel op de ontvangen memoji
 4. Kies voor de optie ‘voeg toe aan favorieten’
 5. Nu staat de memoji voortaan ook in jouw keuzelijstje bij het kiezen van emoji’s

 

Zoals je hebt kunnen lezen is het maken van jouw eigen memoji zo gedaan. Je kunt zoveel memoji’s maken als je zelf wil en je kunt ze ook wijzigen indien gewenst.

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Everything you need to know about your pincode, pukcode and ICCID

Your PIN, PUK code and ICCID; all three have something to do with your SIM card. But what exactly are the differences between these three numbers and what do you actually need them for? In this blog, we take a closer look at these numbers and give you some useful tips.

Met deze 5 tips worden jouw Insta-stories snel populairder 

Laten we eerlijk zijn: we plaatsen geen stories op Instagram om onopgemerkt te blijven...

Altijd de beste deals in de Lebara Voordeelclub

Het leven is al duur genoeg. We vinden het niet alleen belangrijk dat je voordelig kan bellen, sms’en en internetten, maar ook leuke dingen kan blijven doen...

5 tips voor het recyclen van je oude telefoon en sim

Wat doe jij met je oude telefoon als je een nieuwe hebt? Niet schrikken: uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat slechts 17,4% van het elektronisch afval op correcte wijze wordt ingeleverd en hergebruikt...