Hoe scan je een QR-code?

Je ziet ze inmiddels overal; de vierkante QR-codes op posters, verpakkingen, betaalverzoekjes en tickets. Superhandig, want je hoeft de code alleen maar even te scannen met je mobiel om doorverwezen te worden naar een website, app of iemands contactinfo. Hoe werkt zo’n code eigenlijk, en hoe scan je ‘m op je mobiel?

QR-code scannen

QR staat voor quick response en is begin jaren ‘90 ontwikkeld in Japan. De QR-code is een vierkant dat is gevuld met kleine zwarte en witte blokjes die digitaal opgeslagen informatie bevatten. Eigenlijk lijkt het dus op de bekende streepjescode die je op artikelen in de winkel vindt.

QR-code scannen op iPhone en Android

Een QR-code scannen op een iPhone is supersimpel. Je hebt er namelijk geen speciale app voor nodig. Je hoeft alleen maar de camera te openen en vervolgens de achterlens te richten op de code. Daarna zie je automatisch op je scherm de vraag of je de achterliggende link wilt openen. Heb je een Android? Dan heb je de app Google Lens nodig om met je camera QR-codes te scannen.

Zelf QR-codes maken

Wist je dat je heel eenvoudig zelf QR-codes kunt maken? Superleuk op bijvoorbeeld een kaart, T-shirt of visitekaartje. Op de website van de Kamer van Koophandel lees je hoe je dit in een paar stappen doet.

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Privacy en mobiele betalingen 

Mobiele betalingen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Apps en wallets zorgen ervoor dat we overal snel en eenvoudig kunnen betalen met onze telefoons..

Wat is end-to-end encryptie (en waarom is dit belangrijk voor jou?)

De wonderlijke wereld van end-to-end encryptie! Klinkt complex, is het niet. We vertellen je wat het is en waarom het belangrijk is voor je online veiligheid en hoe je het instelt.

Met deze 5 tips wordt jouw telefoon een stuk sneller

Behoor jij tot de grote groep mensen die behoorlijk chagrijnig wordt van een trage telefoon?...

New phone? This is how you transfer your contacts quickly