Hoe scan je een QR-code?

Je ziet ze inmiddels overal; de vierkante QR-codes op posters, verpakkingen, betaalverzoekjes en tickets. Superhandig, want je hoeft de code alleen maar even te scannen met je mobiel om doorverwezen te worden naar een website, app of iemands contactinfo. Hoe werkt zo’n code eigenlijk, en hoe scan je ‘m op je mobiel?

QR-code scannen

QR staat voor quick response en is begin jaren ‘90 ontwikkeld in Japan. De QR-code is een vierkant dat is gevuld met kleine zwarte en witte blokjes die digitaal opgeslagen informatie bevatten. Eigenlijk lijkt het dus op de bekende streepjescode die je op artikelen in de winkel vindt.

QR-code scannen op iPhone en Android

Een QR-code scannen op een iPhone is supersimpel. Je hebt er namelijk geen speciale app voor nodig. Je hoeft alleen maar de camera te openen en vervolgens de achterlens te richten op de code. Daarna zie je automatisch op je scherm de vraag of je de achterliggende link wilt openen. Heb je een Android? Dan heb je de app Google Lens nodig om met je camera QR-codes te scannen.

Zelf QR-codes maken

Wist je dat je heel eenvoudig zelf QR-codes kunt maken? Superleuk op bijvoorbeeld een kaart, T-shirt of visitekaartje. Op de website van de Kamer van Koophandel lees je hoe je dit in een paar stappen doet.

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Everything you need to know about your pincode, pukcode and ICCID

Your PIN, PUK code and ICCID; all three have something to do with your SIM card. But what exactly are the differences between these three numbers and what do you actually need them for? In this blog, we take a closer look at these numbers and give you some useful tips.

Met deze 5 tips worden jouw Insta-stories snel populairder 

Laten we eerlijk zijn: we plaatsen geen stories op Instagram om onopgemerkt te blijven...

Altijd de beste deals in de Lebara Voordeelclub

Het leven is al duur genoeg. We vinden het niet alleen belangrijk dat je voordelig kan bellen, sms’en en internetten, maar ook leuke dingen kan blijven doen...

5 tips voor het recyclen van je oude telefoon en sim

Wat doe jij met je oude telefoon als je een nieuwe hebt? Niet schrikken: uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat slechts 17,4% van het elektronisch afval op correcte wijze wordt ingeleverd en hergebruikt...