Met deze 4 top tips maak jij zinderende zomerfoto’s met je telefoon

Het is bijna zover: de tijd van zon, zee en strand staat voor de deur! Dit betekent lekker veel surfen, zowel op het water als op je telefoon. Maar of je nu op vakantie gaat naar een tropisch oord of kiest voor een staycation: je telefoon heb je altijd bij je en dat betekent altijd toegang tot een camera! In dit artikel vertellen we je welke 3 tips je beter niet in de ijskast zet deze zomer. 

[1] Maak gebruik van HDR

De meeste nieuwe telefoons hebben een HDR-functie. High Dynamic Range zorgt ervoor dat je meerdere foto’s maakt met diverse belichtingen. Je telefoon voegt deze shots automatisch samen tot één foto. Blik na de zomer nog even terug op je vakantiekiekjes en geniet van contrasten in all the right places. Heldere luchten en donkere voorgronden zitten jou niet meer in de weg.  

Op de iPhone staat HDR automatisch ingeschakeld. Via ‘instellingen’ ga je naar ‘camera’ om vervolgens ‘slimme HDR’ aan of uit te zetten. Android-gebruikers gaan via het startscherm naar ‘apps’ en vervolgens naar ‘camera.’ Als je klikt op het icoontje ‘instellingen’ dan heb je de keus om ‘HDR rijke toon’ te activeren of automatisch in te stellen.  

[2] Speel met de compositie

De compositie is erg belangrijk voor een foto. Je wilt natuurlijk niet alleen maar foto’s van jou en je schatje voor de ondergaande zon, maar ook wat shots die een high-class uitstraling hebben. Maak niet alleen maar foto’s met het onderwerp in het midden, maar speel ook met andere composities. Ga eens voor een weerspiegeling in het water of pas de ‘regel van derden’ toe. Je deelt je foto eigenlijk in drieën in, zowel horizontaal als verticaal, zodat je het onderwerp op één van de snijpunten kan plaatsen.  

Hiervoor gebruik je de rasterfunctie op je telefoon. Voor Klik hier om tekst in te voeren.iPhone-gebruikers ga je naar ‘instellingen’, vervolgens naar ‘camera’, om vervolgens het raster te activeren. Heb je Android? Ga direct naar de camera-app en klik op het tandwiel. Tik op ‘instellingen voor vastleggen’ en maak het af door ‘hulplijnen’ te activeren. 

[3] Ga op zoek naar de details

Geluk zit in de kleine dingen. Zo is het ook met goede foto’s. Een bloeiende bloem, een ijscokar in de schaduw van een palmboom of de textuur van de vleugels van een libelle aan de Middellandse Zee. Juist deze details nodigen uit om ze op de gevoelige plaat vast te leggen. Vergeet die groothoeklens en verdiep je eens in de macrofunctie van je telefoon. Kom dichtbij en breng details zo scherp mogelijk in beeld. Dit geeft een speelse twist en brengt diepte aan in je zomerse kiekjes.  

Als je dichtbij je object komt, schakelt de camera zelf over naar de juiste stand. Dit geldt voor iPhone- en Androidgebruikers. 

[4] Breng afwisseling met filters

Gebruik voor de afwisseling eens wat filters. Je kan natuurlijk een bewerkingsapp gebruiken, nadat je jouw zomerkiekjes hebt geschoten. Maar wist je dat de camera van je telefoon ook filters heeft? Ga voor een dramatisch effect of juist romantisch, door de kleuren op je scherm aan te passen. Heb je een iPhone? Open de camera-app, klik op ^ bovenin en ga dan naar de drie ringen aan de onderkant van je scherm. Voor gebruikers van Android werkt het iets anders: open de camera, selecteer ‘foto’ en klik op het icoontje dat lijkt op een toverstaf.  

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Everything you need to know about your pincode, pukcode and ICCID

Your PIN, PUK code and ICCID; all three have something to do with your SIM card. But what exactly are the differences between these three numbers and what do you actually need them for? In this blog, we take a closer look at these numbers and give you some useful tips.

Met deze 5 tips worden jouw Insta-stories snel populairder 

Laten we eerlijk zijn: we plaatsen geen stories op Instagram om onopgemerkt te blijven...

Altijd de beste deals in de Lebara Voordeelclub

Het leven is al duur genoeg. We vinden het niet alleen belangrijk dat je voordelig kan bellen, sms’en en internetten, maar ook leuke dingen kan blijven doen...

5 tips voor het recyclen van je oude telefoon en sim

Wat doe jij met je oude telefoon als je een nieuwe hebt? Niet schrikken: uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat slechts 17,4% van het elektronisch afval op correcte wijze wordt ingeleverd en hergebruikt...