Hoeveel data heb ik eigenlijk nodig?

Veel telefoonproviders willen je doen geloven dat je onbeperkte data nodig hebt. Bij Lebara denken wij daar heel anders over. Wij willen ervoor zorgen dat jij niet betaalt voor dingen die je niet gebruikt. En dat geldt dus ook voor jouw databundel. Maar hoeveel heb je dan eigenlijk nodig per maand? In dit artikel leggen we je uit hoeveel MB’s je ongeveer nodig hebt als je niet op wifi zit.

Hoeveel MB nodig per app

Mobiele databundels worden uitgedrukt in megabyte (MB) en gigabyte (GB). 1 GB staat ongeveer gelijk aan 1000 MB. Om je een idee te geven hoeveel dat ongeveer is, geven we je een paar voorbeelden van dataverbruik als je niet op wifi zit:

· Spannende serie kijken in HD op Netflix: 3 GB per uur.

· Een uurtje in high quality luisteren naar jouw favoriete muziek op Spotify: 150 MB.

· Een maand gezellig WhatsAppen met je vrienden of je oma: 5 – 10 MB.

· Een uurtje videobellen via Whatsapp met je vakantieliefde: 240 MB

· Een uur de weg proberen te vinden met Google Maps: 20MB

· Een halfuurtje Instagrammen: 200 MB

Databundels in alle soorten en maten

Als jij iemand bent die bij binnenkomst al vraagt om het wifi-wachtwoord, heb je niet veel data nodig. Maar als jij 24/7 in contact staat met je vrienden via je socials, alle levels van het nieuwste spel hebt uitgespeeld en altijd mee kunt praten over de meest recente aflevering van jouw favo serie, is een grote databundel natuurlijk wel zo handig.

Bij Lebara hebben we de juiste databundel voor jou, wie je ook bent. Onze databundels gaan van 1GB tot 40GB, en als dat nog niet genoeg is kun je altijd voordelig extra data bijkopen.

Jouw dataverbruik op je telefoon bekijken

Op jouw telefoon kun je makkelijk opzoeken hoeveel data je de afgelopen tijd verbruikt hebt, zodat je ongeveer in kunt schatten hoeveel je nodig hebt. Op je iPhone doe je dat in Instellingen, onder Mobiele data. Op Android kun je deze informatie vinden in je Instellingen, onder Verbindingen en Gegevensgebruik. In de MyLebara app heb je sowieso altijd inzicht in jouw kosten en verbruik.

Makkelijk een extra databundel kopen

Data op? Geen probleem. Met ons handige Dataplafond kun je geen data verbruiken als je databundel leeg is, en voorkom je dure buitenbundelkosten. Je krijg een seintje als je door je data heen bent, zodat je zelf heel makkelijk een voordelige extra databundel kunt activeren.

Als dat vaker gebeurt, is het misschien handig om je bundel te verhogen. Dat kan bij Lebara gratis elke maand. Zo blijf je ook zonder wifi altijd online. Want je wilt niet betalen voor wat je niet gebruikt, maar je wilt natuurlijk ook niks missen.

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

App-solutely essential: Expat survival kit for the Netherlands

Zo maak jij jouw telefoon kidsproof 

Het komt best wel vaak voor dat je jouw telefoon of tablet even aan je kids leent om ze te vermaken...

Bluetooth, wat is het en hoe zet je het aan?

Bluetooth is overal. Je maakt vrijwel zeker iedere dag gebruik van deze draadloze technologie...

Privacy en mobiele betalingen 

Mobiele betalingen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Apps en wallets zorgen ervoor dat we overal snel en eenvoudig kunnen betalen met onze telefoons..