Zijn jouw simkaart en telefoon klaar voor 4G?

Het is bijna zover: op 31 maart 2022 stopt Lebara met het verouderde 3G netwerk. We gaan dan verder op 4G. Dat netwerk is veel sneller, veiliger én stabieler. In dit blog leggen we uit hoe je checkt of je simkaart, telefoon en instellingen klaar zijn voor 4G. En wat je kan doen als dat niet zo is.

Netwerk van KPN

Lebara maakt gebruik van het netwerk van KPN. Dit netwerk komt als beste uit de test en heeft het hoogste dekkingspercentage van Nederland. KPN zet op 31 maart het verouderde 3G netwerk uit om meer ruimte te maken voor 4G. Logisch, want het mobiele internet is op het 4G netwerk een stuk sneller. De maximale downloadsnelheid ligt rond de 150 Mbps. Veel meer dus dan de 8 Mbps die je op 3G haalt. Ook ben je op 4G beter bereikbaar en heb je minder last van uitval en storingen. En het netwerk is ook nog eens een stuk veiliger.

Stap 1: een 4G telefoon

Niet iedere telefoon is geschikt voor 4G. Telefoons die voor 2013 van de productieband zijn gerold, kunnen bijvoorbeeld helaas geen gebruikmaken van het 4G netwerk. Weet je niet zeker of jouw telefoon klaar is voor 4G? Doe dan hieronder de check. 

Stap 2: een 4G simkaart

Voor 4G heb je ook een 4G simkaart nodig. Een verouderde simkaart in een nieuwe 4G telefoon is eigenlijk een beetje alsof je een oude dieselmotor in een racewagen stopt. Je checkt of je simkaart toe is aan vervanging door 4G te sms’en naar 8800. Een nieuwe 4G simkaart vraag je gratis aan. Of haal er eentje op bij een verkooppunt in de buurt. Activeren is zo gepiept, net als het gratis overzetten van je nummer. Je bundel of eventueel tegoed gaan automatisch mee.

Stap 3: zet 4G aan op je telefoon

Heb je een 4G telefoon, maar weet je niet zeker of je 4G hebt aangezet in de instellingen van je telefoon? Op deze pagina kan je met een paar klikken checken hoe je dat doet.

Geen geschikte telefoon of simkaart

Zonder geschikte simkaart en telefoon val je vanaf april 2022 terug op het verouderde 2G netwerk. Dit heeft een aantal beperkingen: een appje sturen kan nog wel, maar muziek en video’s streamen kan het verouderde netwerk niet aan. Ook kan je niet tegelijk bellen en internetten. Niet zo handig dus als je navigeert en gebeld wordt. Het verouderde netwerk krijgt bovendien geen veiligheidsupdates. Je verbinding is dus minder veilig.

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Everything you need to know about your pincode, pukcode and ICCID

Your PIN, PUK code and ICCID; all three have something to do with your SIM card. But what exactly are the differences between these three numbers and what do you actually need them for? In this blog, we take a closer look at these numbers and give you some useful tips.

Met deze 5 tips worden jouw Insta-stories snel populairder 

Laten we eerlijk zijn: we plaatsen geen stories op Instagram om onopgemerkt te blijven...

Altijd de beste deals in de Lebara Voordeelclub

Het leven is al duur genoeg. We vinden het niet alleen belangrijk dat je voordelig kan bellen, sms’en en internetten, maar ook leuke dingen kan blijven doen...

5 tips voor het recyclen van je oude telefoon en sim

Wat doe jij met je oude telefoon als je een nieuwe hebt? Niet schrikken: uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat slechts 17,4% van het elektronisch afval op correcte wijze wordt ingeleverd en hergebruikt...