Zo gaat jouw batterij langer mee

Is de batterij van jouw iPhone of Android toestel snel leeg? Er zijn verschillende functies die ervoor zorgen dat jouw toestel onnodig veel van de batterij vraagt. In dit blog geven we je enkele tips, waarmee je kunt zorgen dat jouw batterij minder snel leeg raakt. 

De helderheid van je scherm

Op Android toestellen is het mogelijk om de helderheid van je scherm automatisch te laten instellen. Dit is meestal niet nodig en verbruikt onnodig veel van de batterij. Zet deze optie dus uit als je batterij wil besparen. Hierdoor kun je voortaan zelf de helderheid instellen en zorgen dat deze niet te hoog staat. Bij de iPhone kun je gebruik maken van een zogenaamde ‘night shift’, dit zijn tijden waartussen de helderheid van jouw toestel automatisch lager wordt gezet. Stel deze shift dus sowieso in om batterij te besparen.

Locatie instellingen

Op eigenlijk alle soorten toestellen is er een functie voor GPS-gebruik. Hiermee wordt jouw locatie op de achtergrond bijgehouden. Deze locatie kan door verschillende apps gebruikt worden. Omdat deze functionaliteit flink wat van je batterij vraagt, kun je deze functie beter uitschakelen als je zuinig wil zijn met je batterij. Het is ook mogelijk om deze functie slechts voor en beperkt aantal apps in te schakelen, bijvoorbeeld alleen voor de apps waar je graag je locatie bij wil gebruiken of tonen.

Automatisch updaten

Heb jij je telefoon zo ingesteld staan, dat deze automatisch updates van apps zoekt en uitvoert? Ook dit is een instelling die veel van je batterij vraagt en daarom beter kan worden uitgeschakeld wanneer jouw batterij erg snel leeg gaat.

Apps

Sluit niet alle apps volledig: veel mensen zijn gewend om apps na gebruik of aan het eind van de dag allemaal ‘weg te schuiven’ om ze zo af te sluiten. Doordat de apps vervolgens weer opnieuw geopend moeten worden, zorgt dit afsluiten eigenlijk alleen maar voor onnodig batterijgebruik. Laat je apps dus gerust wat vaker en langer op de achtergrond open staan. 

Nog steeds snel een lege batterij?

Heb jij alle bovenstaande tips geprobeerd toe te passen, maar is je batterij van jouw iPhone of ander toestel nog steeds supersnel leeg? Dan kan het zo zijn dat jouw batterij simpelweg het einde van de levensduur heeft bereikt. Indien je voorlopig nog niet van plan bent je toestel weg te doen, is het zeker aan te raden om de batterij van je telefoon te laten vervangen. Door het plaatsen van een nieuwe batterij, zal het voortaan veel langer duren voordat de batterij leeg is.

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Everything you need to know about your pincode, pukcode and ICCID

Your PIN, PUK code and ICCID; all three have something to do with your SIM card. But what exactly are the differences between these three numbers and what do you actually need them for? In this blog, we take a closer look at these numbers and give you some useful tips.

Met deze 5 tips worden jouw Insta-stories snel populairder 

Laten we eerlijk zijn: we plaatsen geen stories op Instagram om onopgemerkt te blijven...

Altijd de beste deals in de Lebara Voordeelclub

Het leven is al duur genoeg. We vinden het niet alleen belangrijk dat je voordelig kan bellen, sms’en en internetten, maar ook leuke dingen kan blijven doen...

5 tips voor het recyclen van je oude telefoon en sim

Wat doe jij met je oude telefoon als je een nieuwe hebt? Niet schrikken: uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat slechts 17,4% van het elektronisch afval op correcte wijze wordt ingeleverd en hergebruikt...