Zo maak je een backup van je telefoon

Liever niet al je gegevens en foto’s kwijt bij verlies of diefstal van je telefoon? Dan is het handig om een back-up te maken. In dit blog leggen we je stap voor stap uit hoe je snel & eenvoudig een back-up maakt, zowel op iPhone als op Android toestellen.  

Het maken van een back-up op een iPhone

Heb jij een iPhone? Dan worden back-ups gekoppeld aan jouw Apple ID in de iCloud. Hierdoor kun je altijd bij je back-up komen, ook als je een heel nieuw toestel met nieuwe simkaart hebt. Voer de volgende stappen uit om een back-up te maken: 

  • Ga naar instellingen 
  • Klik bovenaan op jouw naam, je komt nu in het iCloud menu terecht 
  • Zet de schuifjes van de apps waarvan jij de gegevens in de back-up wil hebben ‘aan’ 
  • Scroll een beetje naar beneden en kies voor ‘iCloud reservekopie’ 
  • Klik op ‘maak nu reservekopie’  
  • De back-up wordt nu in enkele seconden tot minuten gemaakt 

 

Buiten het handmatig maken van een back-up, heeft de iPhone ook de optie om automatisch geplande back-ups te maken. Wanneer je het schuifje bij ‘iCloud reservekopie’ aan zet, zal er dagelijks automatisch een back-up worden gemaakt van alle apps waarvan jij het schuifje ‘aan’ hebt gezet. Superhandig, zo weet je altijd zeker dat er een recente kopie van jouw gegevens in de Cloud staat.

Het maken van een back-up op een Android toestel

Ook op Android toestellen wordt de back-up in de cloud opgeslagen, gekoppeld aan jouw Google-account. Dit moet je doen om een back-up te maken op jouw Android toestel: 

  • Ga naar instellingen
  • Scroll iets naar beneden naar de optie ‘back-up’ en kies voor deze optie
  • Klik vervolgens op de optie ‘nu back-up maken’ onder ‘back-up maken op Google Drive’ 
  • De back-up wordt nu in enkele seconden tot minuten gemaakt 

 

Ook op Android toestellen is er de mogelijkheid om het maken van een automatische back-up aan te zetten. Dit kun je doen door het schuifje achter ‘back-up maken op Google Drive’ aan te zetten. Dit zorgt ervoor dat er altijd een actuele back-up klaar staat. Het is daarom ook zeker aan te raden om dit schuifje altijd aan te hebben staan. 

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Everything you need to know about your pincode, pukcode and ICCID

Your PIN, PUK code and ICCID; all three have something to do with your SIM card. But what exactly are the differences between these three numbers and what do you actually need them for? In this blog, we take a closer look at these numbers and give you some useful tips.

Met deze 5 tips worden jouw Insta-stories snel populairder 

Laten we eerlijk zijn: we plaatsen geen stories op Instagram om onopgemerkt te blijven...

Altijd de beste deals in de Lebara Voordeelclub

Het leven is al duur genoeg. We vinden het niet alleen belangrijk dat je voordelig kan bellen, sms’en en internetten, maar ook leuke dingen kan blijven doen...

5 tips voor het recyclen van je oude telefoon en sim

Wat doe jij met je oude telefoon als je een nieuwe hebt? Niet schrikken: uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat slechts 17,4% van het elektronisch afval op correcte wijze wordt ingeleverd en hergebruikt...