Wat is dataroaming?

Dataroaming: grote kans dat je hier wel eens van gehoord hebt, maar niet weet wat het nu precies is. Je zal er vooral mee te maken krijgen als je op reis bent buiten Nederland. In dit blog leggen wij je uit wat dataroaming is en waarom dataroaming iets is om aandacht aan te besteden wanneer je op reis bent.

Ook in het buitenland 24/7 online

Ga jij binnenkort lekker op vakantie of staat er misschien wel een zakelijke reis op de planning? In beide gevallen is het natuurlijk superhandig om gewoon online te kunnen. Ook een selfie vanaf een zonnig strand op social media plaatsen, mag natuurlijk niet ontbreken. Om dit mogelijk te maken, dien je gebruik te maken van dataroaming. Dit is een instelling in het mobiele data menu, die je aan en uit kunt zetten. Hieronder de stappen voor het aanzetten van dataroaming op een iPhone en op Android toestellen:

Voor iPhone

Heb jij een iPhone? Volg dan deze stappen om je dataroaming aan te zetten: 

  1. Ga naar instellingen 
  2. Kies voor ‘mobiel netwerk’
  3. Zet het schuifje bij ‘dataroaming’ aan

Voor Android

Heb jij Android? Volg dan deze stappen om je dataroaming aan te zetten: 

  1. Ga naar instellingen
  2. Kies voor ‘netwerk en internet’
  3. Kies voor ‘mobiel netwerk’
  4. Zet het schuifje bij ‘dataroaming’ aan


Zoals je kunt lezen, is het aanzetten van dataroaming super eenvoudig. Het aanzetten van deze instelling zorgt er dus voor, dat je ook buiten Nederland gebruik kunt maken van mobiele data.

Binnen de EU

Er is wel één ding van belang als het over het aanzetten van dataroaming buiten Nederland gaat: bevind jij je op dat moment binnen of buiten de EU? Wanneer je binnen de EU op reis bent, kun je in de meeste gevallen namelijk gewoon je normale databundel blijven gebruiken zonder dat hier extra kosten aan verbonden zijn. Zet hiervoor dus wel eerst je dataroaming aan, als je je databundel wil blijven gebruiken buiten Nederland (maar binnen de EU). Jouw databundel bij Lebara is in de meeste gevallen geldig in alle landen binnen de Europese Unie, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Buiten de EU

Ga jij op reis buiten Europa? Houd er dan rekening mee dat je eigen databundel niet geldig is en je dus geen data uit je normale ‘Nederlandse’ bundel kunt gebruiken. Je kunt in dat geval wel dataroaming aanzetten, maar houd er rekening mee dat hieraan extra kosten verbonden zijn. Benieuwd naar onze tarieven in het buitenland? Je bekijkt ze hier

Onbeperkt internationaal bellen met Lebara

Ben je vaak op reis of bel je veel vanuit/naar het buitenland? Voor maar 5 euro per maand extra bel en sms je met je Sim Only abonnement onbeperkt naar 44 landen. Je regelt het eenvoudig via MyLebara.

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Everything you need to know about your pincode, pukcode and ICCID

Your PIN, PUK code and ICCID; all three have something to do with your SIM card. But what exactly are the differences between these three numbers and what do you actually need them for? In this blog, we take a closer look at these numbers and give you some useful tips.

Met deze 5 tips worden jouw Insta-stories snel populairder 

Laten we eerlijk zijn: we plaatsen geen stories op Instagram om onopgemerkt te blijven...

Altijd de beste deals in de Lebara Voordeelclub

Het leven is al duur genoeg. We vinden het niet alleen belangrijk dat je voordelig kan bellen, sms’en en internetten, maar ook leuke dingen kan blijven doen...

5 tips voor het recyclen van je oude telefoon en sim

Wat doe jij met je oude telefoon als je een nieuwe hebt? Niet schrikken: uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat slechts 17,4% van het elektronisch afval op correcte wijze wordt ingeleverd en hergebruikt...