Nieuwe telefoon? Zo zet jij snel je contacten over

Heb je sinds kort een nieuwe telefoon of ga je binnenkort een nieuwe telefoon kopen? Eén van de zaken die hierbij komt kijken is het overzetten van je contacten. Vraag jij je af hoe je snel en eenvoudig jouw contacten kunt overzetten? Dit blog geeft jou antwoord op deze vraag.

Contacten overzetten met behulp van de Cloud

Helemaal blij met je nieuwe toestel plaats je je simkaartje erin, je zet je telefoon aan en beseft dan dat er geen contacten meer op staan… dit komt doordat nummers meestal op je toestel worden bewaard, dus niet op je simkaart. Wanneer je een nieuwe telefoon gaat gebruiken, staan je contacten dus niet direct op dit toestel. Je zit er dan vast niet op te wachten om al jouw contacten één voor één opnieuw in te voeren op je nieuwe telefoon, maar dat is gelukkig ook niet nodig. Door gebruik te maken van de Cloud, zet je je contacten in een handomdraai over.

Contacten overzetten op een iPhone

Heb jij een iPhone? Op deze manier kun je de contacten op jouw oude toestel naar de iCloud kopiëren:

 • Ga naar de app ‘instellingen’
 • Selecteer jouw naam, boven in het scherm
 • Klik op ‘iCloud’
 • Scroll naar beneden tot je de optie ‘iCloud reservekopie’ ziet staan
 • Controleer of de schakelaar ‘contacten’ aan staat
 • Selecteer ‘iCloud reservekopie’
 • Kies voor de optie ‘maak nu reservekopie’

 

Wanneer je deze stappen hebt doorlopen, worden jouw contacten naar de iCloud gekopieerd. Dit kopiëren is binnen een paar minuutjes klaar, dit ligt eraan hoe uitgebreid jouw lijst met contacten is.

Al je contacten gekopieerd? Nu kun je op je nieuwe iPhone de gemaakte back-up vanuit de iCloud terugzetten. Dit doe je door bij het instellen van je nieuwe iPhone te kiezen voor de optie ‘iCloud back-up’. De contacten die vanaf jouw oude toestel in de iCloud zijn gezet, worden nu in een mum van tijd overgezet op je nieuwe iPhone.

Contacten overzetten op een Android toestel

Is jouw telefoon een Android toestel? Volg dan deze stappen om een kopie van jouw lijst met contacten in de Cloud te zetten:

 • Open de app ‘instellingen’ op je Android telefoon
 • Scroll nu een stuk naar beneden tot je ‘accounts’ ziet staan
 • Klik vervolgens op ‘accounts’
 • Selecteer nu jouw Google-account
 • Kies voor de optie ‘accountsynchronisatie’
 • Zet de schakelaar om bij de optie ‘contacten’
 • Druk nu op de drie stippen in de rechterbovenhoek van je scherm
 • Selecteer de optie ‘nu synchroniseren’

 

Wanneer je bovenstaande stappen hebt doorlopen, worden jouw contacten naar de Cloud gekopieerd. Dit kopiëren is binnen een paar minuutjes klaar, dit ligt eraan hoe uitgebreid jouw lijst met contacten is.

Klaar met kopiëren naar de Cloud? Dan kan je vervolgens op je nieuwe Android toestel weer inloggen op je Google-account. Nadat je ingelogd bent op je Google-account, worden automatisch alle contacten afkomstig vanaf jouw oude telefoon naar je nieuwe telefoon gekopieerd. Hier hoef je zelf dus verder niets voor te toen, behalve in te loggen op jouw Google-account. Het synchroniseren gaat hierna helemaal vanzelf.

Welk type toestel je ook hebt, het is sowieso aan te raden om altijd een back-up van je contacten in de Cloud te hebben staan. Mocht je op een later moment om wat voor reden dan ook niet meer over je toestel kunnen beschikken, dan heb je altijd nog de back-up van jouw contacten in de Cloud staan om op je nieuwe toestel over te kunnen zetten.

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Everything you need to know about your pincode, pukcode and ICCID

Your PIN, PUK code and ICCID; all three have something to do with your SIM card. But what exactly are the differences between these three numbers and what do you actually need them for? In this blog, we take a closer look at these numbers and give you some useful tips.

Met deze 5 tips worden jouw Insta-stories snel populairder 

Laten we eerlijk zijn: we plaatsen geen stories op Instagram om onopgemerkt te blijven...

Altijd de beste deals in de Lebara Voordeelclub

Het leven is al duur genoeg. We vinden het niet alleen belangrijk dat je voordelig kan bellen, sms’en en internetten, maar ook leuke dingen kan blijven doen...

5 tips voor het recyclen van je oude telefoon en sim

Wat doe jij met je oude telefoon als je een nieuwe hebt? Niet schrikken: uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat slechts 17,4% van het elektronisch afval op correcte wijze wordt ingeleverd en hergebruikt...