Is jouw telefoon klaar voor 4G? Doe de check!

Op 31 maart 2022 stopt Lebara met het verouderde 3G netwerk. We gaan dan verder op 4G. Dat netwerk is een stuk sneller, veiliger en stabieler. Om goed bereikbaar te blijven en supersnel mobiel te internetten, moeten je simkaart en telefoon 4G ondersteunen. Weet je niet zeker of je telefoon geschikt is? Doe de check!

Verschillen 3G en 4G

Een groot verschil tussen 3G en 4G is de maximale mobiele internetsnelheid. Op het 3G netwerk ligt die snelheid rond de 8 Mbps. Op 4G zijn snelheden tot maar liefst 150 Mbps mogelijk. Vooral als je vaak Netflix aanslingert, muziek luistert, op sociale media zit of online gamet, merk je dat verschil snel. Ook ben je op het 4G netwerk veel beter bereikbaar en heb je minder last van storingen.

3G of 4G telefoon?

Om gebruik te maken van het 4G netwerk heb je een geschikte simkaart en telefoon nodig. De meeste telefoons die gemaakt zijn voor 2013 ondersteunen geen 4G. Benieuwd of jouw telefoon geschikt is? Doe de check met onderstaande tool.

Helemaal 4G ready

Heb je een 4G toestel, maar weet je niet zeker of je 4G internet hebt aangezet in de instellingen van je telefoon? Op deze pagina leggen we aan je uit hoe je dat eenvoudig checkt. En heb je nog een oude simkaart? Vraag dan gratis een nieuwe 4G simkaart aan, of haal ‘m op bij een verkooppunt in de buurt. Goed om te weten: je tegoed en/of bundel gaan gewoon gratis mee naar je nieuwe simkaart.

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Everything you need to know about your pincode, pukcode and ICCID

Your PIN, PUK code and ICCID; all three have something to do with your SIM card. But what exactly are the differences between these three numbers and what do you actually need them for? In this blog, we take a closer look at these numbers and give you some useful tips.

Met deze 5 tips worden jouw Insta-stories snel populairder 

Laten we eerlijk zijn: we plaatsen geen stories op Instagram om onopgemerkt te blijven...

Altijd de beste deals in de Lebara Voordeelclub

Het leven is al duur genoeg. We vinden het niet alleen belangrijk dat je voordelig kan bellen, sms’en en internetten, maar ook leuke dingen kan blijven doen...

5 tips voor het recyclen van je oude telefoon en sim

Wat doe jij met je oude telefoon als je een nieuwe hebt? Niet schrikken: uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat slechts 17,4% van het elektronisch afval op correcte wijze wordt ingeleverd en hergebruikt...