Is jouw telefoon klaar voor 4G? Doe de check!

Op 31 maart 2022 stopt Lebara met het verouderde 3G netwerk. We gaan dan verder op 4G. Dat netwerk is een stuk sneller, veiliger en stabieler. Om goed bereikbaar te blijven en supersnel mobiel te internetten, moeten je simkaart en telefoon 4G ondersteunen. Weet je niet zeker of je telefoon geschikt is? Doe de check!

Verschillen 3G en 4G

Een groot verschil tussen 3G en 4G is de maximale mobiele internetsnelheid. Op het 3G netwerk ligt die snelheid rond de 8 Mbps. Op 4G zijn snelheden tot maar liefst 150 Mbps mogelijk. Vooral als je vaak Netflix aanslingert, muziek luistert, op sociale media zit of online gamet, merk je dat verschil snel. Ook ben je op het 4G netwerk veel beter bereikbaar en heb je minder last van storingen.

3G of 4G telefoon?

Om gebruik te maken van het 4G netwerk heb je een geschikte simkaart en telefoon nodig. De meeste telefoons die gemaakt zijn voor 2013 ondersteunen geen 4G. Benieuwd of jouw telefoon geschikt is? Doe de check met onderstaande tool.

Helemaal 4G ready

Heb je een 4G toestel, maar weet je niet zeker of je 4G internet hebt aangezet in de instellingen van je telefoon? Op deze pagina leggen we aan je uit hoe je dat eenvoudig checkt. En heb je nog een oude simkaart? Vraag dan gratis een nieuwe 4G simkaart aan, of haal ‘m op bij een verkooppunt in de buurt. Goed om te weten: je tegoed en/of bundel gaan gewoon gratis mee naar je nieuwe simkaart.

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Met deze 5 tips wordt jouw telefoon een stuk sneller

Behoor jij tot de grote groep mensen die behoorlijk chagrijnig wordt van een trage telefoon?...

Met deze 6 apps fleuren al je planten deze lente op

Wat is end-to-end encryptie (en waarom is dit belangrijk voor jou?)

De wonderlijke wereld van end-to-end encryptie! Klinkt complex, is het niet. We vertellen je wat het is en waarom het belangrijk is voor je online veiligheid en hoe je het instelt.

New phone? This is how you transfer your contacts quickly