Met deze 6 apps fleuren al je planten deze lente op

Lekker terrasje pakken of heerlijk op je balkon genieten van de zon: het is lente! En hoewel de vogeltjes fluiten en de bomen bloeien, gaat het misschien niet helemaal lekker met je eigen plantjes. Geeft niets, niet iedereen heeft groene vingers. Als jij ook graag de bloemetjes buitenzet maar eigenlijk niets van planten weet, zijn er gelukkig allerlei leuke apps die je kunnen helpen.

1. Plantnet

Pl@ntnet is een soort Shazam voor planten. De app herkent planten aan de hand van een video of foto. En het leuke is dat je zelf ook nog bij kunt dragen aan de app door jouw eigen foto te uploaden naar de database. Je kunt bij een wilde plant bijvoorbeeld aangeven waar je die gespot hebt. En naast planten, herkent de app ook bloemen, vruchten en zelfs boomschors!

2. Planta

Planta is een app die je helpt bij het verzorgen van je kamerplanten. Het biedt gepersonaliseerde verzorgingsadviezen op basis van het type plant en herinnert je ook aan water geven (handig!), verpotten en dat soort plant-achtige dingen.

3. Mijntuin

Als jij de gelukkige bezitter van een tuin bent, kan het best lastig zijn om de juiste planten op de juiste plek te zetten. Laat staan dat je weet wanneer je wat moet snoeien. De app Mijntuin kan je daarbij helpen. Met video’s en uitgebreide informatie over al jouw tuinplanten. En als je het echt niet meer bij kunt houden, kun je via de app ook een hovenier vinden. Slim!

4. Iris

Misschien krijg je helemaal de smaak te pakken als je eenmaal in de plantenwereld duikt, en wil je er meer mee. In dat geval is de creatieve Iris app een leuke voor je. Dit is een app met plantenidentificatiefuncties en verzorgingsadvies, maar je kunt ook onderdeel worden van een community. Je kunt vragen stellen aan plantexperts en lid worden van groepen om ervaringen en tips uit te wisselen met andere plantenliefhebbers.

5. Moestuinder

Moestuinder is een app speciaal voor mensen die een moestuin hebben gezaaid. Want wie wil er nou niet eigen komkommers of kruiden uit de tuin halen als je staat te koken? In de app voer je in wanneer je iets gezaaid hebt, en je krijgt een handige kalender waar precies in staat wanneer je wat kunt oogsten en met welke tips en tricks jouw groenten het nóg beter doen in je tuintje.

6. Leafsnap

Heb je geen eigen tuin of balkon maar maak je af en toe graag een boswandeling? Dan maak je makkelijk indruk op je gezelschap met behulp van de Leafsnap Maak een foto van een blad of plant, en de app vertelt je direct waar je naar staat te kijken. Er zitten meer dan 32.000 planten in hun database, dus grote kans dat het exemplaar waar jij naar staat te kijken er ook in zit.

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Met deze 5 tips wordt jouw telefoon een stuk sneller

Behoor jij tot de grote groep mensen die behoorlijk chagrijnig wordt van een trage telefoon?...

Met deze 6 apps fleuren al je planten deze lente op

Wat is end-to-end encryptie (en waarom is dit belangrijk voor jou?)

De wonderlijke wereld van end-to-end encryptie! Klinkt complex, is het niet. We vertellen je wat het is en waarom het belangrijk is voor je online veiligheid en hoe je het instelt.

New phone? This is how you transfer your contacts quickly