Dit zijn de beste file apps van dit moment

Je kent het wel: na een lange werkdag stap je de auto in naar huis en nog geen vijf minuten later zie je de waarschuwingsborden boven de weg al oplichten. Op dat moment weet je hoe laat het is; file. Omdat wij weten hoe vervelend en vooral zonde van je tijd het is om in de file te staan, helpen wij jou graag een handje. In dit blog vertellen wij jou wat de beste apps zijn om files te vermijden. Ook geven we je tips om je tijd in de file goed door te komen.

Inzicht in de actuele verkeerssituatie

We wonen in een klein land met veel mensen, daarom staan er relatief veel files in Nederland. Om te voorkomen dat jij achteraan in de file moet aansluiten, is het superhandig als jij van tevoren al weet waar de files precies staan. Er zijn verschillende handige apps die je laten zien of er file staat op de route die jij van plan bent te rijden. Deze apps helpen jou op weg:

Google maps

Dit is misschien wel de meest bekende en gebruikte navigatie app. In Google maps voer je jouw bestemming in. Je ziet meteen er files op jouw route staan en zo ja, hoeveel vertraging je dit gaat opleveren. Google maps geeft je ook direct opties om files overal in Nederland te vermijden en geeft hierbij ook aan hoeveel sneller (of langzamer) deze alternatieve route zal zijn. Wanneer je een bepaalde route al hebt ingesteld, maar er toch een file ontstaat, zal Google maps melding maken wanneer er een snellere route is op dat moment. Een echte must-have app dus voor iedereen die veel onderweg is.

ANWB onderweg

Misschien iets minder bekend dan Google Maps, maar zeker niet minder handig. ANWB onderweg geeft je een overzicht van alle actuele files en hun lengte. Hiernaast heeft deze app een handige extra functionaliteit: je kunt wegen instellen waarop jij vaak rijdt en dan een file melding ontvangen wanneer er file staat op één van deze wegen. Dit kun je zelf instellen voor bepaalde dagen of momenten in de week, handig voor als je bijvoorbeeld alleen doordeweeks vaak op een bepaalde weg rijdt en in het weekend geen file meldingen wil ontvangen.

Flitsmeister

Ook dit is een bekende app voor onderweg, die vooral veel gebruikt wordt vanwege zijn functie als melder van flitsers. Maar behalve deze functie, toont Flitsmeister ook files in Nederland, mogelijke gevaren en ongelukken. Daarnaast geeft Flitsmeister je een file melding wanneer je een file inrijdt en laat hij je weten hoe lang de verwachte vertraging is.

Toch in de file terechtgekomen?

Ben je ondanks het gebruik van bovenstaande navigatie apps toch in de file terecht gekomen? In dat geval vertellen we je graag over paar apps waarmee je de tijd in de file toch door kunt komen:

  • Spotify: wie kent deze app niet? Urenlange afspeellijsten met jouw favoriete muziek mogen natuurlijk sowieso niet ontbreken wanneer je onderweg bent, dus zeker niet wanneer je in de file staat. Naast normale muziek, kan het ook leuk zijn om eens een podcast te beluisteren. Podcasts duren vaak wat langer en er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten podcasts te vinden. Tip: download thuis alvast wat leuke podcasts, zodat je een paar podcasts achter de hand hebt wanneer je in de file belandt.
  • Storytel: een goed boek lezen terwijl je achter het stuur zit; dat gaat natuurlijk niet. Tegenwoordig is hier een slimme oplossing voor: luisterboeken. Via de app Storytel kun je meer dan 1000 verschillende luisterboeken downloaden, maar ook streamen. Zo kun je jouw favoriete boeken ‘beluisteren’ terwijl je in de file staat.

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Met deze 5 tips wordt jouw telefoon een stuk sneller

Behoor jij tot de grote groep mensen die behoorlijk chagrijnig wordt van een trage telefoon?...

Met deze 6 apps fleuren al je planten deze lente op

Wat is end-to-end encryptie (en waarom is dit belangrijk voor jou?)

De wonderlijke wereld van end-to-end encryptie! Klinkt complex, is het niet. We vertellen je wat het is en waarom het belangrijk is voor je online veiligheid en hoe je het instelt.

New phone? This is how you transfer your contacts quickly