Dit zijn de 5 beste alternatieven voor Whatsapp

Het is waarschijnlijk één van de meest bekende en meest gebruikte apps: WhatsApp. De kans is groot dat je niemand in je omgeving kent die geen WhatsApp op zijn of haar telefoon heeft staan. Logisch, want WhatsApp is ontzettend prettig en makkelijk in gebruik. Wel is er de laatste tijd veel te doen over privacy en beveiliging bij het gebruik van WhatsApp. Het kan zijn dat je je hierdoor afvraagt of er niet een andere chatting app is die je kunt gaan gebruiken.

Wat je misschien niet weet, is dat er tientallen alternatieven zijn voor WhatsApp. Veel van deze apps hebben vergelijkbare functies en zijn ook supermakkelijk in gebruik. Om je hier een idee van te geven, hebben wij de vijf beste alternatieven voor WhatsApp alvast voor je op een rijtje gezet: 

Telegram

Grote kans dat je wel eens van deze chatting app gehoord hebt. Het is namelijk na WhatsApp de meest gebruikte app voor het sturen van berichten. Telegram blinkt uit in snelheid en heeft hiernaast een aantal interessante extra functies, bijvoorbeeld het opstarten van groepschats met tot maar liefst 100.000 personen tegelijk. Uiteraard heeft ook Telegram zo zijn nadelen, zo verzamelt Telegram (net als WhatsApp) gedragsgegevens tijdens jouw gebruik van de app. Dus als dit de reden is dat je op zoek bent naar een alternatief voor WhatsApp, dan kun je beter nog even verder lezen. 

Signal

Signal is nog niet erg breed bekend. Dit is eigenlijk vreemd, aangezien het één van de veiligste en best beveiligde chatting apps is. Signal maakt gebruik van supersterke encryptie en gebruikt geen gedragsgegevens met betrekking tot jouw gebruik van de app. Wel kan het lastig zijn om Signal te gaan gebruiken, doordat de meeste van jouw vrienden en familie waarschijnlijk geen gebruik van deze app maken. Hierdoor kan het zijn dat je lang niet iedereen via Signal een berichtje kunt. Signal wint wel steeds meer aan populariteit, dus er is een grote kans dat steeds meer mensen in jouw omgeving ook gebruik gaan maken van Signal.

Threema

Threema is ook nog bij iedereen bekend, maar is wel een goed alternatief wanneer je vooral op zoek bent naar een app waarbij privacy en encryptie hoog in het vaandel staan. Threema is van oorsprong een Zwitsers bedrijf, hierdoor valt de app dan ook onder de Zwitserse wetgeving. Dit zorgt ervoor dat alles rondom beveiliging tiptop geregeld is. Hiernaast is het ook mogelijk om Threema volledig anoniem (dus niet gekoppeld aan een telefoonnummer) te gebruiken. Een nadeel van deze app is dat hij als één van de weinige chatting apps niet geheel gratis is, het downloaden van de app kost namelijk €3,99. Verder is ook deze app nog niet heel veel in gebruik, dus kun je niet iedereen via Threema een berichtje sturen.

Viber

Viber bestaat al best lang, toch is ook deze app nog niet bij iedereen bekend. Viber is van oorsprong een app om mee te videobellen, maar tegenwoordig is ook berichten uitwisselen mogelijk. Een groot voordeel is dat met Viber ook gesprekken tussen mobiele telefoons en computers gevoerd kunnen worden, door gebruik te maken van een desktop variant van Viber. Een nadeel van Viber is dat deze app niet op alle oudere modellen telefoons even goed werkt.

Wire

Deze chatting app maakt gebruik van sterke encryptie en beveiliging. De app heeft alle basiskenmerken van een chatting app en heeft hiernaast nog een paar leuke extra mogelijkheden, zoals het delen van bestanden. Ook handig: je kunt op meerdere toestellen of desktops tegelijk inloggen op Wire. Ook bij deze app weer een veel voorkomend nadeel bij de alternatieve chatting apps: lang niet iedereen gebruikt Wire, hierdoor is het op dit moment nog niet mogelijk om deze app als volledige vervanging van WhatsApp te gebruiken. 

Probeer uit en vertel je ervaringen door aan je vrienden en familie

Weet jij na het lezen van bovenstaande tips nog niet precies welke chatting app bij jou past? Ons advies is dan om de apps allemaal eens een tijdje uit te proberen en te bekijken of jij één van deze apps handig in gebruik vindt. Heb je een app gevonden waar jij super tevreden over bent? Dan is het hierna tijd om jouw vrienden en familie ook enthousiast te maken. Het schiet tenslotte niet op als jij de enige bent in je vrienden- en familiekring die een alternatieve chatting app gebruikt. Je kunt natuurlijk altijd WhatsApp ook op je telefoon laten staan en hiernaast nog een andere chatting app gebruiken, zo ben je er zeker van dat je al je contacten altijd makkelijk een berichtje kunt sturen.  

Delen?

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Delen

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Populaire blogs

Everything you need to know about your pincode, pukcode and ICCID

Your PIN, PUK code and ICCID; all three have something to do with your SIM card. But what exactly are the differences between these three numbers and what do you actually need them for? In this blog, we take a closer look at these numbers and give you some useful tips.

Met deze 5 tips worden jouw Insta-stories snel populairder 

Laten we eerlijk zijn: we plaatsen geen stories op Instagram om onopgemerkt te blijven...

Altijd de beste deals in de Lebara Voordeelclub

Het leven is al duur genoeg. We vinden het niet alleen belangrijk dat je voordelig kan bellen, sms’en en internetten, maar ook leuke dingen kan blijven doen...

5 tips voor het recyclen van je oude telefoon en sim

Wat doe jij met je oude telefoon als je een nieuwe hebt? Niet schrikken: uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat slechts 17,4% van het elektronisch afval op correcte wijze wordt ingeleverd en hergebruikt...